Jaarverslagen

Resultaten Congenitale  CardioThoracale Chirurgie CAHAL

 

Het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam Leiden (CAHAL) is een samenwerkingsverband van het LUMC, het AMC en het VUMC voor de behandeling van aangeboren hartafwijkingen. Het CAHAL bestaat sinds 1995. Het CAHAL is ėėn van de grotere Europese centra en verzorgt meer dan 40% van Nederland.

 

Operaties worden uitgevoerd in het LUMC en in het AMC.  Aantallen operaties en uitkomsten worden sinds 2000 geregistreerd in de European Congenital Cardiac Surgical Database. Centra kunnen zo o.a. hun eigen resultaten vergelijken met die van de gemiddelden in de database, met de 5 beste centra enz.

 

In de bubble chart wordt de overleving na operatie (verticale as) vergeleken met de complexiteit van de ingreep (horizontale as). De groene lijnen representeren de gemiddelde overleving en complexiteit van alle operaties in deze grote internationale database. De “bubble” van CAHAL toont een overleving die hoger is dan het gemiddelde bij een hogere complexiteit dan gemiddeld van de operaties.

 EACTS bubble chart quality of care CAHAL NL 2013

U vindt hier een overzicht van aantallen en resultaten van de operaties CAHAL 2012. Daarnaast is er een overzicht van aantallen en resultaten vanaf 2005 tot en met 2012 bijgevoegd. Mortaliteit is “in hospital mortality” (mortaliteit binnen 30 dagen na operatie of indien nog opgenomen in het ziekenhuis) en wordt berekend per aantal operaties.

 

Eveneens bijgevoegd is een overzicht van aantallen en uitkomsten voor een aantal specifieke (index-) operaties die variëren van relatief eenvoudig (tetralogie van Fallot) tot zeer complex (Ross-Konno of bijv. Norwood operatie).

 

Kleinere (zgn. minor) operaties zijn in deze telling niet meegenomen.

CAHAL 2005 – 2012

U kunt de jaarverslagen van het CAHAL raadplegen door te klikken op het jaartal hieronder:

19951996, 1997, 1998, 1999  2000, 2001, 20022003, 2004